Αρχική Δήμοι Σε λιγότερο από έναν χρόνο θα είναι έτοιμος ο ποδηλατόδρομος στην Πάτρα

Σε λιγότερο από έναν χρόνο θα είναι έτοιμος ο ποδηλατόδρομος στην Πάτρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Σε λιγότερο από έναν χρόνο οι λάτρεις του ποδηλάτου θα μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους σε μία  μαγευτική παραλιακή διαδρομή, μήκους πέντε χιλιομέτρων που θα εκτείνεται από την  οδό Κανελλοπούλου έως την οδό Παπαφλέσσα και να συνεχίσουν  άλλο ένα χιλιόμετρο έως την Ελευθερίου Βενιζέλου  ακολουθώντας τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο που διέρχεται το Νότιο Πάρκο», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πρώτος μεγάλος ποδηλατόδρομος της Πάτρας που θα καλύπτει  μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας και θα ενώνει δύο μεγάλους χώρους αναψυχής, την πλαζ και το έλος της Αγυιάς με το νότιο πάρκο, βρίσκεται  στη φάση της υλοποίησης και  σύντομα με τη ρίψη του έγχρωμου ασφαλτοτάπητα, ολοκληρώνεται  το πρώτο τμήμα του από την Κανελλοπούλου έως την Αγ. Κωνσταντίνου στην  Αγυιά.

Το έργο που  υλοποιείται από τον Δήμο Πατρέων είναι ενταγμένο στις δράσεις της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και χρηματοδοτείται από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός του Ποδηλατόδρομου ήταν  551.248,45 ευρώ, αλλά μετά την  τελική έκπτωση από τον ανάδοχο του έργου το κόστος φθάνει το  ποσό των  320.245,72 ευρώ. Η μελέτη του έργου έγινε από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων που έχει και την ευθύνη επίβλεψης των εργασιών του.

Ο ποδηλατόδρομος πλάτους δυόμισι μέτρων, θα είναι διπλής κυκλοφορίας και θα διαθέτει  όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για να προσφέρει  μία ασφαλή και απρόσκοπτη διαδρομή  που δεν θα διακόπτεται από κάθετη κυκλοφορία.

Η δημιουργία του θα συμβάλει στην ανάδειξη της παραλιακής ζώνης της πόλης και αναμένεται να γίνει αγαπημένος προορισμός για μικρούς και μεγάλους που επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο άθλησης, ψυχαγωγίας αλλά και μετακίνησης.