Αρχική Ελλάδα Σε λειτουργία η πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού με το Δημόσιο

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού με το Δημόσιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απλοποιείται η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση των πολιτών με το Δημόσιο μέσω της  εφαρμογής Ηλεκτρονικών Ραντεβού (iRantevou) που εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στόχος είναι η λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://rantevou.ypes.gr και απλοποιεί την την αυτοπρόσωπη επικοινωνία του πολίτη με τους αρμόδιους υπαλλήλους των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πολίτης μπορεί να αναζητήσει την υπηρεσία για την οποία επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, να ενημερωθεί για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει μαζί του και να επιλέξει την ημέρα και ώρα που τον εξυπηρετεί, ενώ μπορεί επιπλέον, να ακυρώσει ή να μεταθέσει το ραντεβού του σε προσφορότερο χρόνο.

Να σημειωθεί, ότι έως τώρα έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα οι υπηρεσίες του Ειδικού Ληξιαρχείου που αποτελούν υπηρεσίες αιχμής, ενώ, για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, δίδεται η δυνατότητα να κλείνουν τo ραντεβού τους τηλεφωνικά, καλώντας στη γραμμή εξυπηρέτησης 2131522522 (Από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 πμ έως 13:00 μμ).