Αρχική Παιδεία Σε κοινωνικές υπηρεσίες θα αξιοποιηθεί το προσωπικό παιδικών σταθμών που έκλεισαν

Σε κοινωνικές υπηρεσίες θα αξιοποιηθεί το προσωπικό παιδικών σταθμών που έκλεισαν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το προσωπικό παιδικών σταθμών που έκλεισαν λόγω των έκτακτων μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού, θα αξιοποιηθεί σε κοινωνικές υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να συμβάλει στη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων.

Δήλωσε, λοιπόν, ότι το προσωπικό που εργάζεται στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς «μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σε κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, ιδίως για την ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθειας στο Σπίτι”, που στηρίζει συνανθρώπους μας της γ ηλικίας και άλλους που έχουν ανάγκη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι η δια ζώσης λειτουργία των δημοτικών, των νηπιαγωγείων αλλά και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αποφασίστηκε για να αντιμετωπιστεί η έντονη κινητικότητα κατά τη μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο καθώς και των δασκάλων και του διοικητικού προσωπικού. Τόνισε ότι σε αυτή τη διαπίστωση βασίστηκε και η σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.