Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος – Γέμισε πετρέλαιο το δίκτυο ύδρευσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος – Γέμισε πετρέλαιο το δίκτυο ύδρευσης, σταμάτησε η υδροδότηση της πόλης από τις βρύσες τρέχει πετρέλαιο

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την δημοτική αρχή της  Ζακύνθου  μετά την εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με το τι ακριβώς πήγε στραβά και έφτασε στις βρύσες των κατοίκων της πόλης πετρέλαιο.

Σήμερα, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ έχουν ραντεβού με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιο.

Οι πρώτες καταγγελίες που έγιναν για το συμβάν, δεν έγιναν εύκολα πιστευτές, όμως πολύ γρήγορα, διαπιστώθηκε το τεράστιο πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβές για την υγεία των πολιτών, αλλά και παράλληλα, έβαλε χιλιάδες νοικοκυριά σε μία απίστευτη ταλαιπωρία.

Για μία εβδομάδα αποφασίστηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης, από την Μπόχαλη έως το ποτάμι, προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.

Για να δοθούν απαντήσεις η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

Πώς μπήκε πετρέλαιο στον αγωγό;

Σχετικά με το πώς έγινε η εισροή του πετρελαίου στον αγωγό, ο κ. Τουρκάκης είπε ότι εντοπίστηκε πετρέλαιο στην οδό Φιλικών (πάνω στο οδόστρωμα) και πως, ίσως, αυτή να είναι μία πιθανή αιτία, αλλά όπως εξήγησε, όλα διερευνώνται…

«Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ θεωρεί ότι εισήλθε το πετρέλαιο από τον αγωγό ομβρίων, ο οποίος διαχέεται κάτω από τον αγωγό της ύδρευσης. Επειδή ο αγωγός της ύδρευσης είναι παλιός και έχει διαρροές από κάποια ρωγμή, μπήκε και δημιούργησε αυτό το πρόβλημα.

Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αυτή τη στιγμή και γι΄ αυτό διενεργούμε την ΕΔΕ. Μπορεί να υπήρξε και από αλλού, μπορεί να έγινε και κάτι που δεν το βλέπουμε. Όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα από σημείο που πιθανολογούμε και προς τα πάνω.

Δεν υπάρχει πρόβλημα (εργαστηριακά) στη δεξαμενή. Το πρόβλημα επικεντρώθηκε στο τέλος του δικτύου που σύμφωνα με τους τεχνικούς, το νερό κατέβηκε μετά άρχισε να γυρίζει. Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η υπηρεσία από τους πολίτες ήταν από το ποτάμι προς την Αγία Τριάδα και όχι το αντίστροφο», σημείωσε ο κ. Τουρκάκης.

Για το περιστατικό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τουρκάκης, ανέφερε: «Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της δημοτικής επιχείρησης και έγινε έλεγχος στην διαδρομή του αγωγού. Περίπου στο ύψος του ανοικτού δημοτικού θεάτρου εντοπίστηκε πετρέλαιο επί του οδοστρώματος από άγνωστη αιτία.

Αυτό είχε σαν συνέπεια μέσα από κάποια αφανή ρήξη του κεντρικού αγωγού της Φιλικών, ο οποίος βρίσκεται υπό αντικατάσταση ήδη και έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του εργολάβου η ολοκλήρωση του, πιθανόν πέρασε το πετρέλαιο στον κεντρικό αγωγό της πόλης”.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 50χρονου πριν και μετά τη γυναικοκτονία στο Μενίδι

Δύο νέα βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα που δείχνουν τις...

Στο “έλεος ” της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη – Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες

Στο "έλεος " της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη, την...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στους Δρόμους της Αττικής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν την Κυριακή στους Δρόμους της...

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν μια χαρά δεν το πίστευα ότι πέθανε»

  Με την κατάθεση και περιγραφή των τελευταίων ωρών από...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καλαμάτα: Στέλνουν πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ σε νεκρούς

Ειδοποιήσεις σε πεθαμένους για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που διαπιστώθηκαν ακόμα και το μακρινό 2004, στέλνει ο Δήμος Καλαμάτας. Οι δημοτικές οικονομικές υπηρεσίες, παρά...

Λουτράκι: Πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics

Τα Special Olympics Hellas θα διοργανώσουν για μια ακόμα χρονιά τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics που  θα φιλοξενηθούν στο Λουτράκι Κορινθίας το διάστημα 24 με...

Πράσινο Ταμείο: 30 εκ. ευρώ χρηματοδότηση για Αντιπυρικές Ζώνες σε 196 Δήμους

30 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το Πράσινο Ταμείο, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών...

Κλειστά τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας στις 29 Μαΐου

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου λόγω του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα. Ταυτόχρονα  κλειστό θα...