Αρχική Ελλάδα Σε «καραντίνα» το Blue Star Mykonos λόγω ύποπτου κρούσματος – 127 έχουν...

Σε «καραντίνα» το Blue Star Mykonos λόγω ύποπτου κρούσματος – 127 έχουν αποβιβαστεί στη Λήμνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκατόν εικοσιεπτά επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου από το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος», μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Αυτοί οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Μέσα στο Blue Star Μύκονος αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος ενώ στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενούς με κορονοϊό.

Το πλοίο αναχώρησε χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

«Το δρομολόγιο ξεκίνησε το βράδυ από την Καβάλα. Υπήρξε καθυστέρηση και ήρθε ασθενοφόρο που παρέλαβε ένα άτομο ενώ στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε», είπε ο κ. Δημητρόγλου, επιβάτης, στον ΣΚΑΙ.

«Στη Λήμνο φθάσαμε περίπου στις 2:00 και υπήρχε καθυστέρηση. Είμαστε πάνω από πέντε ώρες στο πλοίο, ο πλοίαρχος συνέστησε ψυχραιμία», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Δημητρόγλου, σε μερικές ώρες θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κοροναϊό στο μέλος του πληρώματος που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

«Αρχικά επικράτησε πανικός, δεν μας ενημέρωσαν, δεν ξέραμε τι συμβαίνει» είπε ο κ. Δημητρόγλου