Αρχική Οικονομία Σε ισχύ από την Τετάρτη το καλάθι του νοικοκυριού

Σε ισχύ από την Τετάρτη το καλάθι του νοικοκυριού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από την προσεχή Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το «καλάθι του νοικοκυριού». Σημειώνεται πως το «καλάθι» θα περιέχει 51 κατηγορίες προϊόντων ευρείας χρήσης, όπως τρόφιμα, καθαριστικά σπιτιού και είδη ατομικής υγιεινής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι τις αρχές της εβδομάδας αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου.

Ουσιαστικά οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να δουν τα προϊόντα που θα έχουν την ειδική σήμανση από την Πέμπτη.

Πρόκειται για μια ειδική λίστα, η οποία και θα περιλαμβάνει 51 κατηγορίες προϊόντων που έχουν υιοθετηθεί από τα σούπερ μάρκετ και όποια επιχείρηση έχει τζίρο πάνω από 90 εκατ. Ευρώ.

Οι επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περιθώριο μέχρι την Τετάρτη στις 9 το πρωί για να στείλουν τον κατάλογο των προϊόντων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis. Αυτό θα γίνεται αρχικά σε εβδομαδιαία βάση κι αργότερα ανά 15 μέρες.

Όσον αφορά στους καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να ενημερωθούν είτε με φυλλάδια, ενώ θα υπάρχει ειδική σήμανση των συγκεκριμένων προϊόντων μέσα στα σούπερ μάρκετ. Ενημέρωση θα υπάρχει και μέσα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των επιχειρήσεων.