Αρχική Υγεία Σε αυστηρό lockdown ο δήμος Αχαρνών

Σε αυστηρό lockdown ο δήμος Αχαρνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σκληρότερα μέτρα τίθενται σε ισχύ στον δήμο Αχαρνών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής προκαλεί ανησυχία. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη την παράταση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας στον Ασπρόπυργο, καθώς και την άρση του αυστηρού lockdown στην Ελευσίνα και την Κοζάνη.

Αναλυτικότερα, την άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ελευσίνας, Κοζάνης (πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου) και Βοΐου -πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας- και την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών της Αττικής, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, όσον αφορά τη Δυτική Αττική, τα επιπλέον μέτρα αίρονται για το δήμο Ελευσίνας, όπου παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου, ενώ για τον δήμο Ασπροπύργου όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα με 188 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή αποφάσισε τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων για το δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.