Αρχική Πολιτική Σε απεργία πείνας οι πρόσφυγες του Ελληνικού, τι απαντά το Υπουργείο

Σε απεργία πείνας οι πρόσφυγες του Ελληνικού, τι απαντά το Υπουργείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι πρόσφυγες του Ελληνικού ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας. Το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής διαψεύδει τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», οι συνθήκες που επικρατούν είναι άθλιες καθώς μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε επάρκεια βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως βρεφικό γάλα και πάνες, το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο και δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια. Επιπλέον, δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές, ενώ τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία.

Παράλληλα, κάνουν έκλυση στην κυβέρνηση «να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων και απαιτούμε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στο στρατόπεδο του Ελληνικού και να βρεθούν χώροι φιλοξενίας μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας. Όχι στη διαμονή σε σκηνές.
Το Ελληνικό δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που έχει ζητήματα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς. Διευκρινίζει, ότι σε ότι αφορά στην απεργία πείνας, δεν είναι σε εξέλιξη κάτι τέτοιο και εξηγεί ότι σε ότι αφορά στη χθεσινή ημέρα, οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν κατανάλωσαν το φαγητό σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με την κατάσταση σήμερα να έχει ομαλοποιηθεί.