Αρχική Υγεία Σχολεία: Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί – Για τις 12 Απριλίου το άνοιγμα...

Σχολεία: Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί – Για τις 12 Απριλίου το άνοιγμα με self test

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα, συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με το επίκεντρο των συζητήσεων να είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας.

Εξαδάκτυλος: Άνοιγμα σχολείων μόνο για Γ’ Λυκείου

«Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει που υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου», δήλωσε χαρακτηριστικά πριν από μερικές ημέρες ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ερωτηθείς δε αν με τα σημερινά δεδομένα μπορούν οι μαθητές να δώσουν Πανελλήνιες, ανέφερε ότι αν δε λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση και υπάρχουν πολλές αίθουσες ώστε τα παιδιά να μπαίνουν σε μικρούς αριθμούς σε κάθε αίθουσα, μπορεί να γίνει.

Γεραπετρίτης για σχολεία: Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν

«Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία. Η προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι  «τα δημοτικά σχολεία έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα» επαναλαμβάνοντας ότι «η διάθεση της κυβέρνησης είναι βεβαίως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα λύκεια».

Παράλληλα, υπενθύμισε πως «η επιτροπή έχει συζητήσει για άνοιγμα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν self test».