Αρχική Παιδεία Σχολεία: Άνοιγμα όλων των βαθμίδων στις 10 Μαΐου – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Σχολεία: Άνοιγμα όλων των βαθμίδων στις 10 Μαΐου – Σήμερα οι ανακοινώσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από Δευτέρα 10 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα γίνει με γνώμονα τον τρόπο επαναλειτουργίας των Λυκείων. Βασικά όπλα για την ασφαλή επαναλειτουργία κρίνονται τα self – tests αλλά και οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών, που από σήμερα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα, “στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες”.

Σήμερα οι ανακοινώσεις

Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ, άλλων, η Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ.. Μάλιστα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν οι οριστικές της αποφάσεις για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Σύμφωνα επίσης με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν είναι πολύ πιθανόν φέτος να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις.

Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Εξαιρετικά πιθανόν είναι επίσης να παραταθεί η σχολική χρονιά. Αναφορικά με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση η παράταση θα δοθεί έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατόπιν, στα μέσα Ιουνίου, όπως έχει προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου, θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.