Αρχική Υπουργεία Σχοινας σε Μητσοτάκη για Μόρια: Έτοιμη να βοηθήσει η Κομισιόν –...

Σχοινας σε Μητσοτάκη για Μόρια: Έτοιμη να βοηθήσει η Κομισιόν – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κατάσταση στη Μόρια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Σχοινά στο twitter, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες», ενώ πρόσθεσε ότι η αρμόδια Επίτροπος Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον, είναι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί το νησί μετά την πολύ μεγάλη καταστροφή που σημειώθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μοριάς το οποίο τυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στις φλόγες, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε ότι οι φωτιές μπήκαν από τους ίδιους τους μετανάστες και αφορμή αποτέλεσε ο εντοπισμός 35 ατόμων θετικών στον κορωνοϊό, στους οποίους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο και να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Ο κ. Πέτσας, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο η φωτιά να είναι υποκινούμενη από εξωγενείς παράγοντες και γι’ αυτό όπως σημείωσε θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε επίσης, ότι οι φωτιές σε 3 σημεία ελέγχθηκαν το πρωί με πολύ κόσμο ενώ γίνονται προσπάθειες να εμποδιστούν οι περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν στην Μυτιλήνη προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά.