Αρχική Πολιτική Σχοινάς: Άμεσα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμών

Σχοινάς: Άμεσα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

O αντιπρόεδρος της Ε.Ε για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, δήλωσε ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της ελληνικής πρωτοβουλίας, εργάζεται με ταχείς ρυθμούς για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, που θα παρουσιάσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες”.

Ο κ. Σχοινάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε τη στενή συνεργασία που είχε με τις ελληνικές αρχές για τα θέματα αυτά και αναφέρθηκε με θαυμασμό στην “υποδειγματική προσπάθεια” που έχει καταβάλει η Ελλάδα στη διαχείριση της πρωτοφανούς πρόκλησης της πανδημίας, έχοντας επιτύχει “ένα μικρό θαύμα”, γεγονός που “έχουν αναγνωρίσει και οι εταίροι μας σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο”.

Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης

Αναφερόμενος στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο παρουσίασε στην ελληνική Βουλή, τόνισε ότι “αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει η Ευρώπη ένα συνολικό και αποτελεσματικό πλαίσιο διαχείρισης του μεταναστευτικού, με δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών και με αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών”.

Ως προς τις νέες δομές που επισκέφθηκε στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτούνται 100% από την ΕΕ, υπογράμμισε ότι “η ραγδαία αποσυμφόρηση στα νησιά, μας δίνει τώρα την ευκαιρία να ετοιμάσουμε νέες δομές με ευρωπαϊκά πρότυπα για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στο μέλλον”.