Αρχική Υγεία Σαρηγιάννης: 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου

Σαρηγιάννης: 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για έως 2.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως στο τέλος Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ υπογράμμισε ότι τα προγνωστικά του μοντέλα -τα οποία έχουν επαληθευτεί έως σήμερα- δείχνουν 2.000 κρούσματα την ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που, όπως είπε, «θα σημάνει το μπλοκάρισμα του ΕΣΥ».

Παράλληλα, μιλώντας στο Open, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επικείμενη επαναλειτουργία του click away.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως το ερώτημα πλέον είναι εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, τονίζοντας όμως πως σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί το λεγόμενο «ακορντεόν» αναγκαστικά ώστε να μην πιεστεί το ΕΣΥ ή αν θα κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο όταν οι συνθήκες θα είναι καταλληλότερες.

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε ότι εκείνος θεωρεί καλύτερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου.

«Από την πλευρά του υγειονομικού κινδύνου, πράγματι θα έκανε μια διαφορά να ανοίγαμε αργότερα, για παράδειγμα στις 25 του Γενάρη όλα τα σχολεία, όλες τις βαθμίδες, με την έννοια του να είχαμε μεγαλύτερη βεβαιότητα τι συνέβη τις γιορτές».