Αρχική Ελλάδα Σάμος: Η μαρτυρία του πυροσβέστη που εντόπισε τα δύο παιδιά

Σάμος: Η μαρτυρία του πυροσβέστη που εντόπισε τα δύο παιδιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θλίψη προκαλούν οι λεπτομέρειες από την μαρτυρία του πυροσβέστη για τον χαμό των δύο μαθητών που καταπλακώθηκαν από πέτρινο τοίχο που έπεσε από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 ρίχτερ στη Σάμο.

«Τα συναισθήματα την ώρα της δουλειάς μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε» δήλωσε ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, που βρήκε τα δύο νεκρά παιδιά.

«Τα δύο παιδιά ο Άρης και η Κλαίρη είχαν μόλις σχολάσει και βρέθηκαν στο λάθος σημείο στη λάθος στιγμή. Το σημείο είναι γεμάτο στενά που οδηγούν στην παραλία, και υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα σπίτια. Τα παιδιά είχαν επιλέξει να καθίσουν σε ένα σκαλοπάτι, όταν κατέρρευσε παρακείμενο κτίριο. Μάλιστα, ο πατέρας του αγοριού, ήταν πλησίον του σημείου» ανέφερε ο κ. Μιαούλης.

«Ειδοποιηθήκαμε από τηλεφώνημα, μέσα στο λεπτό σπεύσαμε στο σημείο… Έχουμε διασωστικό εξοπλισμό. Έγινε χειρουργική επέμβαση πετραδάκι-πετραδάκι απομακρύναμε τα συντρίμμια και απεγκλωβίσαμε τα άτομα» δήλωσε.

«Από τις τσάντες τους που ήταν στα σκαλοπάτια καταλάβαμε ότι αντιλήφθηκαν τον σεισμό και μάλλον σηκώθηκαν…Ήταν μικρό το στενό, 2,5 με 3 μέτρα. (Τα παιδιά) παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ στους διασώστες. Ο μηχανισμός αντέδρασε άμεσα το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ο κ. Χαρδαλιάς είναι εδώ», σημείωσε ο κ. Μιαούλης.