Αρχική Διεθνή Σάλος στη Βρετανία: Σύμβουλος του Τζόνσον λέει ότι οι Αφροαμερικάνοι έχουν χαμηλότερο...

Σάλος στη Βρετανία: Σύμβουλος του Τζόνσον λέει ότι οι Αφροαμερικάνοι έχουν χαμηλότερο IQ από τους λευκούς!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι απόψεις του συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον έχουν προκαλέσει οργή στη χώρα

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Βρετανία αφού έγιναν γνωστές οι ρατσιστικές δηλώσεις ενός συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Μεταξύ άλλων ο σύμβουλος υποστηρίζει ότι οι μαύροι έχουν χαμηλότερο δείκτη ευφυΐας, αλλά και ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται «αντισύλληψη με τη βία προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία μόνιμης κατώτατης κοινωνικής τάξης».

Συγκεκριμένα, ο χρήστης ενός λογαριασμού στο Twitter που φέρει το όνομα του συμβούλου του Τζόνσον, Άντριου Σαμπίσκι, απαντούσε το 2014 στο Twitter σε μία ανάρτηση γράφοντας τα εξής:

«Εάν το IQ του μέσου μαύρου Αμερικανού (στην καλύτερη εκτίμηση βάσει των στοιχείων ενός αιώνα) βρίσκεται γύρω στο 85, σε σύγκριση με το IQ του μέσου λευκού Αμερικανού που ανέρχεται σε 100, τότε εάν το IQ κατανέμεται κανονικά (κάτι που ισχύει), τότε θα δείτε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μαύρων από ποσοστό άσπρων στο φάσμα των IQ κάτω από το 75 ή χαμηλότερα, οπότε βρισκόμαστε στο τυπικό όριο της ήπιας νοητικής υστέρησης».

Ακόμα, το 2016 ο ίδιος λογαριασμός έγραφε:

«Ένας τρόπος για να αποφύγεις τα προβλήματα της απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης που δημιουργούν πολίτες μιας μόνιμης χαμηλότερης τάξης, θα ήταν να επιβληθεί νομικά η καθολική πρόσληψη μακροχρόνιας αντισύλληψης κατά την έναρξη της εφηβείας».

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον αρνείται ακόμη να δηλώσει με σαφήνεια εάν ο πρωθυπουργός της χώρας διαφωνεί με αυτές τις θέσεις δηλώνοντας επανειλημμένως:

«Οι θέσεις του πρωθυπουργού είναι γνωστές και καταγεγραμμένες».

Παράλληλα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Σαμπίσκι απευθυνόμενο σε εκείνον μέσω του mail του που συνδέεται με το προφίλ του στο Twitter και μέσω του ιστότοπου LinkedIn. Δεν πήρε απάντηση.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο Άντριου Σαμπίσκι προσελήφθη από το γραφείο του Τζόνσον, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα καθήκοντά του. Ο διορισμός του επικρίθηκε έντονα από τη βρετανική αντιπολίτευση, αφού η εφημερίδα MailonSunday αποκάλυψε τις επίμαχες δηλώσεις του που χρονολογούνται από το 2014 και το 2016.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ζήτησε την απόλυση του Σαμπίσκι. «Πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Εργατικών Τζον Τρίκετ.

Η Καρολίν Νοκς, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Δεν τον γνωρίζω (τον Σαμπίσκι)… όμως δεν νομίζω ότι θα ταιριάξουμε… δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κυβέρνηση για τις απόψεις που εκφράζει».