Αρχική Πολιτική Σ. Ζαχαράκη: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις μας με τη Βρετανία για...

Σ. Ζαχαράκη: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις μας με τη Βρετανία για τον τουρισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας – Βρετανίας που αφορούν τον τουρισμό μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τονίζοντας πως «συνεχίζονται και προχωρούν».

«Με τη Μεγάλη Βρετανία γίνεται ένας ανοικτός διάλογος με αρκετά δεκτική τη βρετανική κυβέρνηση και επίσης μια στρατηγική της Ελλάδας να δώσει και στη βρετανική κοινή γνώμη όλα τα στοιχεία που καθιστούν τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό», υπογράμμισε στην ΕΡΤ.

Επίσης, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει μια αρχική συμφωνία με το Ισραήλ και ανέφερε πως αποτελεί οδηγό και για τις συζητήσεις και με άλλες χώρες.

Παράλληλα, η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις συζητήσεις εντός της ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, η Σοφία Ζαχαράκη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι φέτος υπάρχουν πολλές μεταβλητές, πάρα πολλές συνιστώσες, οι οποίες συνδέονται με την ταχύτητα, την επίσπευση στο κομμάτι του εμβολιασμού, το κομμάτι των ελέγχων με τα τεστ COVID, αλλά και τους κοινούς κανόνες για το πώς θα μετακινούνται οι ταξιδιώτες.