Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ryanair: Ανοίγει τρεις νέες βάσεις στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

Την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, με τρεις νέες καλοκαιρινές βάσεις στην Κέρκυρα (δύο αεροσκάφη), τα Χανιά (ένα αεροσκάφος) και τη Ρόδο (ένα αεροσκάφος), ανακοίνωσε η Ryanair.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής με 46 νέα και, συνολικά, 107 δρομολόγια, “αναμένεται να δώσει πρόσθετη ώθηση στην αεροπορική κίνηση και τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και η Ευρώπη είναι έτοιμη να εγκαινιάσει στην ώρα της την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών”.

Συνολικά με τις τρεις νέες βάσεις της στην Ελλάδα, το καλοκαίρι 2021, η Ryanair θα διαθέτει τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη από τον Ιούλιο έως στον Οκτώβριο.

Με τις νέες βάσεις η εταιρεία θα προσθέσει 46 νέα δρομολόγια, φτάνοντας τα 107 δρομολόγια συνολικά και θα πραγματοποιεί 243 πτήσεις κάθε εβδομάδα. Η εταιρεία σημειώνει ακόμη πως η επένδυσή της αυτή φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια και δημιουργεί 120 νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα δημιουργείται βάση δύο αεροσκαφών προσθέτοντας 18 νέα δρομολόγια και φθάνοντας τα 42 δρομολόγια συνολικά με 97 πτήσεις ανά εβδομάδα. Στα Χανιά προστίθεται ένα αεροσκάφος με 15 νέα δρομολόγια και 90 πτήσεις ανά εβδομάδα. Τέλος, στη Ρόδο προστίθεται ένα αεροσκάφος με 13 νέα δρομολόγια και συνολικά 56 πτήσεις ανά εβδομάδα.

Με την τουριστική περίοδο έτοιμη να ξεκινήσει επισήμως στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου η Ryanair ανακοίνωσε το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα στην ιστορία της -το οποίο μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2022. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Μαρτίου η εταιρεία προσφέρει εισιτήρια από 19,99 για ταξίδια που θα προγραμματιστούν έως και τον Οκτώβριο του 2021.

“Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες, η αεροπορική κίνηση αναμένεται να εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού”, εκτίμησε ο Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair, Jason McGuinness παρουσιάζοντας τα νέα δρομολόγια και προσθέτοντας ότι η “Ελλάδα, ως προορισμός, αποδεικνύει την αντοχή της και δείχνει αποφασισμένη να ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη του τουρισμού καθώς θα απομακρυνόμαστε από την πανδημία του Covid-19”.

“Καλωσορίζουμε την απόφαση της Ryanair να αναπτύξει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας τριών νέων καλοκαιρινών βάσεων σε Χανιά, Κέρκυρα και Ρόδο, και της έναρξης μεγάλου αριθμού νέων διεθνών δρομολογίων. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αντοχή και τις δυνατότητες της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού ακόμη και υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες”, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Την ασφαλιστική  «Ευρώπη» εξαγοράζει η “Intracom” – Τι περιλαμβάνει το deal

Την εξαγορά της «Ευρώπη»  Ασφαλιστική, υπέγραψε σήμερα (29.5.2024) η Intracom Holdings σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Το δεσμευτικό Μνημόνιο Συμφωνίας της Intracom Holdings αναφέρει την...

ΕΛΣΤΑΤ: Σε επίπεδα ρεκόρ ο τζίρος των επιχειρήσεων – Ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ

Ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας το α' τρίμηνο φέτος,...

ΕΣΠΑ: Κοντά στο Πάσχα οι πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων

ΕΣΠΑ: Κοντά στο Πάσχα οι πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων Κοντά στο Πάσχα αναμένονται οι πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2021/27. Πρώτο αναμένεται το πρόγραμμα για...

Κομισιόν κατά TikTok για «επαλήθευση ηλικίας» και «εθιστικό σχεδιασμό»

Κομισιόν κατά TikTok για «επαλήθευση ηλικίας» και «εθιστικό σχεδιασμό» Δεύτερη επίσημη διαδικασία κατά του TikTok δυνάμει της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή...