Αρχική Διεθνή Ρωσία: Πετρέλαιο τέλος στις χώρες που θα επιβάλλουν πλαφόν στην τιμή

Ρωσία: Πετρέλαιο τέλος στις χώρες που θα επιβάλλουν πλαφόν στην τιμή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αποφασισμένη να κλείσει τις στρόφιγγες στις χώρες που θα αποφασίσουν την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου εμφανίζεται η Ρωσία, δια στόματος του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Μόσχα απειλεί να αναστείλει τις προμήθειες πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στα κράτη που θα αποφασίσουν τελικά περιορισμούς στις τιμές.

«Εάν επιβάλλουν περιορισμούς στις τιμές, απλώς δεν θα προμηθεύουμε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου σε τέτοιες εταιρείες ή κράτη, καθώς δεν θα εργαστούμε μη ανταγωνιστικά», ανέφερε σύμφωνα με το TASS ο Νόβακ.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης άσκησε έντονη κριτική στις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ως «εντελώς παράλογες». Υποστήριξε δε ότι το μέτρο αυτό θα μπορούσε να απορρυθμίσει και να καταστρέψει εντελώς την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

«Παρέμβαση στους μηχανισμούς αγοράς μιας τόσο σημαντικής βιομηχανίας όπως είναι η πετρελαϊκή, η οποία είναι η πιο σημαντική από την άποψη της διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας όλου του κόσμου, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αποσταθεροποιήσουν τη βιομηχανία, την αγορά πετρελαίου», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι αυτοί που κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα είναι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές, που πληρώνουν ήδη υψηλές τιμές για την ενέργεια. «Αυτό θα καταστρέψει πλήρως την αγορά», υπογράμμισε με νόημα ο Νόβακ.