έο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα ανακοινώσουν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, που ενδεχομένως να στοχεύουν τις κόρες του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε στον ΟΗΕ για θηριωδίες που περιέγραψε ως εγκλήματα πολέμου, διπλωμάτες της ΕΕ ετοιμάζονταν να συζητήσουν την απαγόρευση του ρωσικού άνθρακα, τη διακοπή των συναλλαγών με τέσσερις βασικές τράπεζες και την απαγόρευση πολλών ρωσικών πλοίων από τα λιμάνια της ΕΕ.

Στον αυξανόμενο κατάλογο των κυρώσεων δεν αποκλείεται να μπουν και τα πιο στενά μέλη της οικογένειας του ρώσου προέδρου.

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Wall Street Journal» και Daily Mail, η Κατερίνα Τιχόνοβα και η Μαρία Βορόντσοβα θα προστεθούν στον κατάλογο των Ρώσων στους οποίους θα επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις λόγω των διασυνδέσεών τους με το καθεστώς του Ρώσου προέδρου.

Οι δύο κόρες του Πούτιν αναμένεται να υποβληθούν σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε όλη την ευρωπαική ήπειρο.