Αρχική Διεθνή Ρωσία και Ισραήλ σε συζητήσεις για εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ρωσία και Ισραήλ σε συζητήσεις για εμβόλιο κατά του κορονοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέτα από τηλεφωνική συνομιλία τους, γνωστοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, για συνεργασία των 2 χωρών στην δημιουργία εμβολίου για τον κορονοϊό.

Το γεγονός γνωστοποίησε το Κρεμλίνο, το οποίο με ανακοίνωση του δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους σήμερα, και η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, συζήτησαν γενικότερα το θέμα της αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πριν τις συζητήσεις Ρωσίας – Ισραήλ είχαν προηγηθεί συνομιλίες με την Γαλλία με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν να συνομιλεί, στα μέσα Απριλίου με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, για ενδεχόμενη κοινή συνεργασία στον τομέα της έρευνας φαρμάκων και εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Υπολογισμοί καταγράφουν περισσότερες από 100 ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο να πραγματοποιούν παράλληλες έρευνες και δοκιμές για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Οι πιο πρόσφατες ειδήσεις ανακοινώνουν ευρήματα Αμερικανών επιστημόνων, για ένα MRNA εμβόλιο το οποίο αντιγράφει αντισώματα του ιού και βοηθά στην καταπολέμησή του. Επιπλέον, Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποίησαν δοκιμές σε πειραματόζωα, με αντισώματα απενεργοποιημένου ιού, τα οποία φαίνεται πως εξάλειψαν την ασθένεια από πιθήκους.

Η τηλεφωνική επικοινωνία τους δεν περιορίστηκε στο ζήτημα του κορονοϊού καθώς οι δυο ηγέτες «μίλησαν για επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις καθώς και για διάφορες πτυχές σε σχέση με την εξέλιξη της κατάστασης στην Συρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία επισημαίνεται ότι αντάλλαξαν ευχές για την 9η Μάιου, επέτειο της Νίκης επί του φασισμού, η οποία εορτάζεται επίσημα την ίδια ημέρα και στο Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα στο arthro.gr