Αρχική Διεθνή Ρώμη: Η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της και για τους Ιταλούς...

Ρώμη: Η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της και για τους Ιταλούς τουρίστες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Toυς τόνους ανεβάζει η Ιταλία στέλνοντας μήνυμα δυσαρέσκειας στην Ελλάδα ότι είναι λάθος να δεχθεί τουρίστες με επιπρόσθετους περιορισμούς εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση της Ρώμης θεωρεί ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες και πιστεύει ότι είναι λανθασμένη η απόφαση της Αθήνας να μπαίνουν σε καραντίνα – έστω και μόνο για μια εβδομάδα- οι τουρίστες που φθάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια από τέσσερις περιοχές του ιταλικού Βορρά.

Ο υπουργός Eξωτερικών της Ιταλίας  Λουίτζι Ντι Μάιο προσθέτει ότι «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν την σέβεται».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ντι Μάιο αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου.

«Πιστεύουμε στην συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Γαλλία: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια

Την ίδια ώρα στη Γαλλία, η διασκέδαση μπαίνει ξανά στη ζωή των πολιτών.

Από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν εστιατόριαμπαρ και καφετέριες τα οποία είχαν βάλει« λουκέτο» από τα μέσα Μαρτίου.

Τα τραπέζια στα εστιατόρια και τις καφετέριες θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο ενώ σ΄ένα τραπέζι θα επιτρέπονται έως δέκα πελάτες (στη χώρα μας επιτρέπονται έξι άτομα).

Οι Γάλλοι πολίτες θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν από σήμερα ελεύθερα σε όλη τη χώρα χωρίς έγγραφα και ελέγχους από τις αρχές.

Στο Παρίσι, οι θαμώνες θα κάθονται μόνο σε υπαίθριους χώρους καθώς η γαλλική πρωτεύουσα έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή ελεγχόμενου ρίσκου στο χάρτη κορωνοϊού της χώρας. Αυτό σημαίνει πως η χαλάρωση των προληπτικών μέτρων θα λάβει χώρα με πιο ελεγχόμενο τρόπο.

Από σήμερα ανοίγουν τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι, τα μουσεία και τα μνημεία της χώρας, όπως και οι παραλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας σε μουσείαθέατρα και γυμναστήρια θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να επιδείξουν υπεύθυνη στάση τηρώντας ευλαβικά τα ατομικά μέτρα προστασίας.