Σε συμφωνία για την πώληση ροδάκινων από τη Φουκουσίμα κατέληξε η Tepco, η εταιρεία λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού στην πόλη με το λονδρέζικο κατάστημα ειδών πολυτελείας Harrods. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να αποκαταστήσει τη φήμη των προϊόντων που καλλιεργούνται εκεί.

«Ο βασικός στόχος… είναι να διαλυθούν οι φόβοι των ξένων αγορών που αφορούν τα προϊόντα της Φουκουσίμα», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power Company (TEPCO), που διαχειρίζεται τον σταθμό της Φουκουσίμα.

Ακόμα, η εταιρεία έχει ήδη οργανώσει εκστρατείες στην Ταϊλάνδη και τις ΗΠΑ, για να προωθήσει θαλασσινά, ρύζι ή αγροτικά προϊόντα από την πόλη που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του βασικού νησιού της Ιαπωνίας.

Ένα κουτί με τρία μεγάλα, λευκά, ζουμερά ροδάκινα κοστίζει 80 λίρες (σχεδόν 95 ευρώ). Είναι η πρώτη φορά που το φρούτο αυτό είναι διαθέσιμο σε κατάστημα στην Ευρώπη, εκτός των πωλήσεων στη διάρκεια προωθητικών εκδηλώσεων.

Ενώ οι φάρμες που βρίσκονταν πέρα από τις περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό δεν μολύνθηκαν, οι πωλήσεις τους κατέγραψαν βουτιά λόγω φόβων των καταναλωτών για τους κινδύνους στην υγεία τους.

Πριν σταλούν στα καταστήματα, όλα τα αγροτικά και αλιευτικά προϊόντα στην περιφέρεια της Φουκουσίμα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους σε ό,τι αφορά την έκθεσή τους σε ραδιενέργεια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις