Αρχική Παιδεία «Reserve» θέσεις σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

«Reserve» θέσεις σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Reserve» θέσεις για γονείς της προτίμησής τους κλείνουν πολλοί ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών, κάνοντας ένα ιδιότυπο face control στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΓΣΕΕ, οι ιδιοκτήτες αυτοί απορρίπτουν αιτήσεις γονέων για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, με το επιχείρημα ότι οι θέσεις έχουν καλυφθεί εδώ και εβδομάδες, όταν μόλις προχθές αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν οι λίστες των δικαιούχων.
«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους, με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ να αποτελεί για κείνους μοναδική σανίδα σωτηρίας».

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ.
«Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες και οι πληροφορίες που θέλουν η επιλογή να γίνεται με κριτήριο το επιπρόσθετο του ΕΣΠΑ ποσό, που κάποιοι γονείς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν «μαύρα».

Για τη Συνομοσπονδία αποτελεί μείζον ζήτημα εάν διαπιστωθεί ότι δίνονται ανέλεγκτα τα χρήματα του ΕΣΠΑ και για τη διερεύνηση του ζητήματος θα απευθυνθεί και στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.