Αρχική Επιχειρήσεις Ρεκόρ τουρισμού για την Αθήνα ανακοίνωσαν Καμίνης-Βασιλάκης

Ρεκόρ τουρισμού για την Αθήνα ανακοίνωσαν Καμίνης-Βασιλάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ραγδαία αύξηση του τουρισμού της Αθήνας το 2016 και το α’ τρίμηνο του 2017 ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο αντιπρόεδρος της AEGEAN Ευτ. Βασιλάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου για τη μεταξύ τους συνεργασία ανάπτυξης και προβολής της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι η Αθήνα το 2016 κατέγραψε ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών με 4.600.000 τουρίστες, έναντι 4.200.000 τουριστών το έτος 2015, σημειώνοντας αύξηση 8%.

Ωστόσο, τα στοιχεία του 2017 είναι ακόμη πιο αισιόδοξα, καθώς σύμφωνα με τους κ.κ. Καμίνη και Βασιλάκη, το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταγράφεται αύξηση των αφίξεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά 14%, ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της AEGEAN η αύξηση για την εταιρία το ίδιο διάστημα αγγίζει το 19%.

«Ο τουρισμός είναι βασικός μοχλός της οικονομίας μας, της Αθήνας, της χώρας. Για να λειτουργήσει όμως χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζοντας ότι «από το 2012 οι τουρίστες στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 2 εκατομμύρια».

Σύμφωνα με τον δήμαρχος της Αθήνας, η πρωτεύουσα έχει όλες τις προϋποθέσεις και μπορεί να αναδειχθεί σε μοναδικό αυτόνομο προορισμό για όλο τον χρόνο. “Είναι μία ασφαλής ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε καιρούς αστάθειας και αβεβαιότητας, πόλη δημοκρατίας, ανοιχτή στην πρωτοπορία και τον διάλογο, φιλόξενη και ειρηνική” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καμίνης και συνέχισε λέγοντας: «Η τουριστική κίνηση βρίσκεται  σε ανοδική τροχιά. Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά». Παράλληλα, γνωστοποίησε τη μεγάλη πρωτοβουλία ανάμεσα στον  ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα την Τουριστική Σύμπραξη για την Αθήνα (Athens Tourism Partnership), που αναπτύσσει τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της  AEGEAN και του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, μέσω της δωρεάς του Hellenic Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία) και με την υποστήριξη της Σύμπραξης για την Αθήνα / Athens Partnership.

Στη συμβολική, όπως τη χαρακτήρισε, αξία της κοινής συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της AEGEAN,  Ευτύχιος Βασιλάκης, επισημαίνοντας ότι οι συνέργειες αποδίδουν καρπούς. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που παρουσιάζουμε σήμερα το σύνολο των δράσεων προβολής και ανάδειξης της Αθήνας, που υλοποιούμε μαζί με τον δήμο Αθηναίων και είναι σημαντικό ότι αναγνωρίζεται από το Δήμο μία κοινή πορεία και μια κοινή προσπάθεια. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να προωθούμε και οι δύο μεριές περισσότερο την πρακτική συνεργασίας θεσμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή των πόλεων με ιδιωτικούς φορείς. Και αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι χρειάζεται όλη η Ελλάδα.  Οι δυνατότητες της πρωτεύουσας είναι ανεξάντλητες, το τουριστικό προϊόν αναβαθμίζεται συνεχώς και η σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης μέσω Αθήνας καταδεικνύει τη σημασία της θέσης της στον διεθνή τουριστικό χάρτη» τόνισε ο κ. Βασιλάκης.