Αρχική Διεθνή Ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως – Καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη...

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως – Καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της επιδημίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παγιδευμένοι στα σπίτια και υπό τον φόβο της εξάπλωση του ιού παραμένουν οι κάτοικοι των περισσότερων, αν όχι όλων πλέον, των χωρών της Ευρώπης σε πλαίσιο της κοινής αλλά και μοναχικής προσπάθειας να αναχαιτιστεί η ευρεία εξάπλωση του κορονοϊού αλλά και να δοθεί χρόνος στα εθνικά συστήματα υγείας για να κρατηθούν όρθια.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως έσπασε ξεπέρασε τα 200.000 και των νεκρών τους 8.000.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν παγκοσμίως 817 νέοι θάνατοι (δηλαδή 817 περισσότεροι συγκριτικά με τη Δευτέρα) ενώ την Τρίτη επίσης καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχει αναφερθεί από το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 15.744 νέοι ασθενείς. Μέχρι τώρα ο υψηλότερος αριθμός ήταν 14.153 και είχε καταγραφεί στις 12 Φεβρουαρίου 2020. Σημειώνεται πως το αρνητικό ρεκόρ θανάτων που αναφέρονται σε ημερήσια βάση σπάει σχεδόν  καθημερινά από τις αρχές Μαρτίου.

Ο κορονοϊός έχει πλέον εξαπλωθεί σε 170 με την Ζάμπια και το Κιργιστάν να αναφέρουν τα πρώτα τους κρούσματα. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 8.227 νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού, έχουν καταγραφεί 203.613 κρούσματα και 82,866 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

HTTPS://WWW.WORLDOMETERS.INFO
https://www.worldometers.info

HTTPS://WWW.WORLDOMETERS.INFO
https://www.worldometers.info

Ιταλία

Ανοδική πορεία είχε ξανά το τελευιταίο 24ωρο ο αριθμός των κρουσμάτων μετά την σχετική υποχώρηση που καταγράφηκε μια ημέρα νωρίτερα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν 3.526 νέα κρούσματα ενώ οι θάνατοι παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο με τις αρχές να αναφέρουν ακόμη 345.

Συνολικά: 31.506 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 2.503 νεκροί, 2.941 άτομα που ανάρρωσαν.

Στο μεταξύ οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και την καθημερινή ζωή των Ιταλών, που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ίσως παραταθούν, εάν δεν επιβραδυνθεί η εμφάνιση νέων κρουσμάτων, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να κλείσουν εστιατόρια, μπαρ και τα περισσότερα καταστήματα έως τις 25 Μαρτίου, σχολεία και πανεπιστήμια έως τις 3 Απριλίου ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σπίτι τους.

«Δεν γνωρίζω εάν τα μέτρα θα παραταθούν πέραν της 3ης Απριλίου. Θα αποφασίσουμε βάσει των στοιχείων και των γεγονότων. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η υπουργός Υποδομών Πάολα Ντε Μικέλι ενώ ο

επικεφαλής των υπηρεσιών πρόνοιας στην περιοχή της Λομβαρδίας, στη βόρεια Ιταλία που είναι το επίκεντρο της επιδημίας, δήλωσε ότι ίσως χρειαστούν ακόμα αυστηρότεροι περιορισμοί για να ανακοπεί η τάση.

«Είτε η καμπύλη θα υποχωρήσει έως την Κυριακή είτε πιθανόν θα πρέπει να εξετάσουμε την υιοθέτηση ακόμα πιο αυστηρών μέτρων», δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα στον τηλεοπτικό σταθμό 7 Gold.

Ιράν

Στα υψηλά επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας παραμένουν οι αναφορές των αρχών για τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά. Σήμερα Τετάρτη αναφέρθηκαν ακόμη 1.192 ενώ αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των νεκρών φτάνοντας τους 147 μια ημέρα.

Συνολικά: 17.361 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1.135 νεκροί, 5.389 άτομα που ανάρρωσαν, αριθμός δηλαδή  σημαντικά υψηλότερος συγκριτικά με την Ιταλία που έχει τα διπλάσια καταγεγραμμένα κρούσματα. Μάλιστα η μεγάλη αύξηση των αναφερόμενων κρουσμάτων στις δύο χώρες ξεκίνησε την ίδια περίοδο.

Ισπανία

Η χώρα ανέφερε 1.890 νέα κρούσματα σήμερα ενώ την Τρίτη εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών σε 191 (αντί 48 τη Δευτέρα) και σήμερα αναφέρθηκαν άλλα 65.

Συνολικά: 13.716 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 598 νεκροί, 1,081άτομα που ανάρρωσαν.

πηγη huffingtonpost.gr