Αρχική Ελλάδα Ραγδαία αύξηση και 31 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Υπουργείο...

Ραγδαία αύξηση και 31 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ύπαρξη 21 επιπλέον κρουσμάτων κορονοιού γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος,Σωτήρης Τσιόδρας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο για τις εξελίξεις γύρω από τον ιό στη χώρα μας.

Στα 31 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, κος Τσιόδρας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο για τις εξελίξεις γύρω από τον ιό στη χώρα μας, πρόκειται για 21 άτομα μεταξύ των 24 που μετείχαν στο ταξίδι στο Ισραήλ και επέστρεψαν στην Ελλάδα στα τέλη του Φλεβάρη.

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ’ υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως στις περιοχές της Αχαϊας και Ηλείας όπου επέστρεψαν οι εκδρομείς, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και υγιεινής και η παραμονή στο σπίτι όσων έχουν συμπτώματα.

«Η ομάδα επέστρεψε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα. Ο ιός μεταδίδεται και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Τόνισε ακόμη ότι «σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω. Η καταγραφή εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης».