Σε πλήρη λειτουργεία βρίσκονται οι 12 νέες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας, με σκοπό να ελέγχουν τους παραβάτες που εισέρχονται παράνομα στις λεωφορειολωρίδες.

Οι νέες ψηφιακές κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε τέσσερις πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας και ήδη έχουν μοιράσει πρόστιμα αξίας 200 ευρώ στους οδηγούς που δεν τηρούν τον Κ.Ο.Κ και εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες του ΟΑΣΑ. Επιπλέον, οι 12 κάμερες καταγράφουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας των ΙΧ αυτοκινήτων.

Σε περίπτωση παραπτώματος, η  κλήση αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών και συνοδεύεται από ψηφιακή έγχρωμη φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται η ταχύτητα κίνησης, το σημείο παράβασης /λωρίδα, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η  ώρα, αλλά και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης.

 




 

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες

Σε όλες τις θέσεις υπάρχουν εγκατεστημένες προειδοποιητικές πινακίδες. Οι 12 κάμερες εγκαταστάθηκαν ως εξής:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
  • Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα
  • Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις