Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

“Τα κάνετε όλα λάθος” – Επιστολή συνταξιούχων σε Μιχαηλίδου και ΕΦΚΑ

“Τα κάνετε όλα λάθος” – Επιστολή συνταξιούχων σε Μιχαηλίδου και ΕΦΚΑ

“Δεν είναι έγκλημα είναι χειρότερο, τα Κάνετε όλα λάθος” τα μέλη του σωματείου δηλώνουν «έκπληκτοι και απηυδισμένοι από τα έργα και τις ημέρες του ΕΦΚΑ».

Ανοιχτή επιστολή στέλνει το Κίνημα Συνταξιούχων στην υπουργό και τον υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και Παναγιώτη Τσακλόγου αντίστοιχα, αλλά και στον διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη.

Πληροφορηθήκαμε  ότι «από τη σύνταξη του Φλεβάρη θα παρακρατήσετε ένα ποσό γιατί ο “εκσυγχρονισμένος και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΦΚΑ έκανε λάθος!» και ότι στείλατε επιστολές σε χιλιάδες άλλους συνταξιούχους «και τους ζητάτε να επιστρέψουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ κι αν δεν το κάνουν τους απειλείτε… γιατί τους δόθηκαν κατά λάθος… από άλλο λάθος του ΕΦΚΑ!».

Όμως “λυπάστε λέτε για την ταλαιπωρία μας” αλλά πρέπει να “περπατήσουμε” …. κάμποσα χιλιόμετρα, να πάμε στην τράπεζα – για να γυμναστούμε ίσως, τώρα με τη νέα Υπουργό, όπως γύμναζε πριν τους μαθητές – να πληρώσουμε λογιστή κλπ και να επιστρέψουμε αυτό το ποσό εντός 15 ημερών, γιατί οι εργολάβοι του ΕΦΚΑ έκαναν λάθος!

Αν όμως αυτοί οι συνταξιούχοι το ξόδεψαν με αυτή την ακρίβεια; Αν αγόρασαν λάδι; Αν κάλυψαν άλλες ανάγκες των γιορτών, όπως άλλοτε με το ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, που ενώ πληρώναμε εισφορές γι’ αυτό όλα μας τα χρόνια, μας το καταργήσατε; … Αν δεν μπορούν να το επιστρέψουν το ποσό τους απειλείτε «η υπηρεσία υποχρεούται να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξη αυτού το ποσού σε περίπτωση μη επιστροφής του…», προσθέτουν.

«Τα λάθη του ΕΦΚΑ (ηθελημένα ή μη) δεν είναι εις βάρος του αλλά τα περισσότερα και βαρύτερα είναι σε βάρος όλων των συνταξιούχων! Τα λάθη, οι στρεβλώσεις, οι καθυστερήσεις κλπ είναι άπειρα και για να τα απαριθμήσουμε μόνο καλύπτουν πολλές σελίδες. Αυτό που συνάγεται από τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών προϊσταμένων και του ίδιου του ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΦΚΑ είναι ότι: Μας χρωστάτε, δεν σας χρωστάμε!

  • Χρωστάτε σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου που έχει αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα το ΣΤΕ και περιμένουμε χρόνια τώρα να μας τα επιστρέψετε.
  • Μας χρωστάτε γιατί ο ΕΦΚΑ κωλυσιεργεί και δεν στέλνει σκόπιμα για πολλά χρόνια τα απαραίτητα στοιχεία στα δικαστήρια για χιλιάδες συνταξιούχους που έχουμε προσφύγει, με αποτέλεσμα οι δίκες να παραμένουν βαλτωμένες και οι δικαστές να μην μπορούν να βγάλουν αποφάσεις για να πληρωθούμε*.
  • Μας χρωστάτε αναδρομικά σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους από 1.1.2019 μέχρι την ημερομηνία που έγινε ο επανυπολογισμός.
  • Σημειώνουμε ότι ο περιβόητος επανυπολογισμός για χιλιάδες συνταξιούχους είναι γεμάτος λάθη και για χιλιάδες άλλους δεν έχει γίνει ακόμα!
  • Δεν ξεχνάμε όλοι οι συνταξιούχοι ότι με τους μνημονιακούς σας νόμους μας έχετε αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια 100 δισ!!!
  • Αν παραβλέψουμε όμως αυτό που είναι μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό, οι προαναφερθείσες οφειλές σας προς τους συνταξιούχους είναι μεγαλύτερες από τα επίμαχα ποσά που μας δώσατε «από λάθος» όπως λέτε και τα ξαναζητάτε πίσω!

Και ενώ είσαστε τόσο ευαίσθητοι – ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση – και μας ξαναπαίρνετε πίσω με αυτόν τον άκομψο τρόπο αυτό το μικροποσό για τον ΕΦΚΑ αλλά τόσο σημαντικό για πολλούς συνταξιούχους…

Πώς δεν δείξατε διαχρονικά και δεν επιδεικνύεται έστω και τώρα την ίδια ευαισθησία απέναντι στους μεγαλοοφειλέτες προς στον ΕΦΚΑ που χρωστούν 47 ολόκληρα δισ. Ευρώ;».

“Δεν χρωστάμε σε κανέναν”

«Οι συνταξιούχοι είμαστε περήφανοι άνθρωποι. Δεν χρωστάμε και δεν θέλουμε να χρωστάμε σε κανέναν. Θεωρούμε την τακτική σας αυτή όμως προκλητική και αξιοθρήνητη», επισημαίνουν στην ανοιχτή τους επιστολή.

Δηλώνουν, μάλιστα, πως υπάρχει ακόμα χρόνος να επανορθώσουν την προκλητική σας συμπεριφορά και το ολέθριο λάθος σας: «Να συμψηφίσετε τα ποσά αυτά και να τα αφαιρέσετε, όταν επιστρέψετε τα αναδρομικά τα οποία οφείλετε σε κάθε συνταξιούχο».

«Αν παρόλα αυτά ο ΕΦΚΑ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει από αυτό το μικροποσό που δώσατε κατά λάθος και αφού δεν δείχνετε διατεθειμένοι να διεκδικήσετε τα 47 δισ που χρωστάνε οι μεγαλοοφειλέτες, παρακρατήστε τουλάχιστον το ποσό αυτό που μας δώσατε κατά λάθος σε 12 μηνιαίες και άτοκες δόσεις. Έτσι θα εξοφληθεί και θα διορθωθεί το λάθος σας. Σε κάθε περίπτωση οι συνταξιούχοι θα σας κρίνουμε για τις ενέργειές σας και για την πολιτική που εφαρμόζετε σε βάρος μας και θα επιμετρήσουμε όλα σας τα λάθη … και ελπίζουμε ο λογαριασμός που θα σας αποσταλεί … και πληρωτέος επί τη εμφανίσει…», καταλήγουν.

Η ανοιχτή επιστολή κλείνει με ένα υστερόγραφο: «… με την ευκαιρία εκτός από τα λάθη, μήπως υπάρχει ΠΑΡΑΓΚΑ στον ΕΦΚΑ; Αν όχι πώς εξηγείται το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ αγνοεί 10 χρόνια δικαστική εντολή να στείλει τα αναδρομικά για 50 μέλη μας, ενώ έχει υλοποιήσει μεταγενέστερες παρόμοιες εντολές;».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Οι μεγάλοι εχθροί του Καλοκαιριού: Έξαρση σε μπλε, μωβ μέδουσες και λαγοκέφαλα

Οι μεγάλοι εχθροί του Καλοκαιριού δεν είναι άλλοι από τις μέδουσες όσο και από τους λαγοκέφαλους, δύο απειλές που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους λουόμενους.

Ο Καναράκης βάζει φιτιλιές: «Η Γερμανού έβριζε την Μενεγάκη πίσω από την πλάτη της!»

Ο Παντελής Καναράκης έκανε αιχμηρά σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok,  για την πισώπλατη μαχαιριά της Ναταλία Γερμανού με αφορμή την   αποχώρηση της  Ελένης Μενεγάκη, από τον σταθμό του Mega, βάζοντας φυτιλιές στις σχέσεις των δύο γυναικών, λέγοντας:

Χάρις Δούκας: Αν εκλεγώ θα είμαι και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε για την παραμονή του στην θέση του δημάρχου ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής: Η ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί στη μάχη κατά του καρκίνου

Η ελληνική εταιρεία ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, που πρωτοπορεί στους τομείς της Πυρηνικής Ιατρικής, της Ογκολογίας και της Νευρολογίας, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Αμερικανικό Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης (SNMMI 2024) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο (8-11/6/2024) στο Τορόντο του Καναδά, για τις εμβληματικές στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς.

Ενημερωτικό Δελτίο

Ανακοινώνεται το έκτακτο επίδομα – Ποιοι θα το λάβουν

Η νέα επιδότηση θα περιλαμβάνει συνταξιούχους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πότε αρχίζουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Αυγούστου

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων Αυγούστου.

Αύξηση 5,3% στις νέες συντάξεις σύμφωνα με την έκθεση ‘ΗΛΙΟΣ

Η έκθεση "Ήλιος" αποτυπώνει τη μηνιαία ροή των νέων συνταξιοδοτήσεων και τη δαπάνη των συντάξεων.

Ποιοι τελικά θα πάρουν το έκτακτο επίδομα

Το ύψος 300 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από τα έσοδα, από την προσωρινή εισφορά στα κέρδη των διυλιστηρίων, θα μοιραστούν οι συνταξιούχοι, δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ΑμεΑ.