Αρχική Εποχικοί “Πράσινο φως” για 200 θέσεις στον ΟΑΣΘ

“Πράσινο φως” για 200 θέσεις στον ΟΑΣΘ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διακόσιες εποχικές προσλήψεις προσωπικού, κυρίως οδηγών, ετοιμάζεται να προκηρύξει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προκειμένου να βελτιώσει άμεσα το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο μέχρι να προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοι που θεωρούνται απαραίτητοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη για τους 200 εποχικούς εκ των οποίων 150 οδηγοί βρίσκεται ήδη στο στάδιο της έγκρισης από τα συναρμόδια υπουργεία και η δημοσίευσή της θα προχωρήσει συντομα.

Το θέμα της ενίσχυσης σε προσωπικό έχει απασχολήσει έντονα το τελευταίο διάστημα την διοίκηση του οργανισμού που ακούει αφενός τα παράπονα των πολιτών αλλά και τις εκκλήσεις των ίδιων των εργαζομένων. Εκτός των 150 οδηγών, στην προκήρυξη για εποχικούς θα περιλαμβάνονται και ακόμη 50 τεχνικοί και οι συμβάσεις θα είναι διάρκειας οκτώ μηνών έως δύο ετών. Συνολικά εκτιμάται ότι για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών θα χρειαστούν στο μέλλον 250 μόνιμες προσλήψεις οδηγών και τεχνικών.

Παράλληλα με τις προσλήψεις, το συγκοινωνιακό έργο θα διευκολυνθεί από την προσθήκη 50 λεωφορείων στο στόλο του ΟΑΣΘ την ερχόμενη ανοιξη ενώ ακόμη 350 λεωφορεία θα προστεθούν μέσω του διεθνούς διαγωνισμού που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών.