“Πόλεμος” με φόντο τις παρελάσεις – Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκινεί επεισόδια για την 25η Μαρτίου

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε  η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως υποκινητή επεισοδίων, υποστηρίζοντας ότι «για ό,τι συμβεί θα έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη».

«Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στη δημιουργία νέων “αγανακτισμένων” και μπαχαλοποίησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Οι δεκαετίες και οι ηγεσίες τους αλλάζουν, αλλά επιμένουν στις ίδιες καταδικασμένες συνταγές. Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν. Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη».

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα - Αλλαγές στα...  | Ελλάδα Ειδήσεις

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για «λάσπη και συκοφαντία» και καλεί τη ΝΔ «να καταθέσει άμεσα στη δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται» και, αν δεν το πράξει, ζητά από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα «για το αδίκημα της  διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι «υπό το κράτος πανικού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πέταξε σήμερα το προσωπείο  της δήθεν προοδευτικής κεντροδεξιάς και επέστρεψε στις παλιές και αλησμόνητες συνταγές του δεξιού παρακράτους: λάσπη και συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δήθεν υποκίνηση επεισοδίων στις εθνικές παρελάσεις…».

Σχολιάζει πως «όταν το κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών σκοντάφτει  στην άκαμπτη βούληση των συγγενών για απόδοση δικαιοσύνης, η ΝΔ περνάει στην επόμενη πίστα και εξαγγέλλει προβοκάτσιες για να αλλάξει την ατζέντα. Δεν θα της περάσει».

«Την καλούμε να καταθέσει άμεσα στη δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται. Αν δεν το πράξει, ζητούμε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα για το αδίκημα της  διασποράς ψευδών ειδήσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις