Αρχική Ελλάδα “Ηχητικό κανόνι”: Το νέο όπλο που δοκιμάζουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο

“Ηχητικό κανόνι”: Το νέο όπλο που δοκιμάζουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα νέο “όπλο” προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, δοκιμάζεται στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της συνοριοφυλακής στα ελληνικά χερσαία σύνορα του Έβρου δοκιμάζουν το “ηχητικό κανόνι”.

Προκαλεί “εκρήξεις” εκκωφαντικού θορύβου

Αποστολή του είναι να τρομάζει πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Το συγκεκριμένο όπλο προκαλεί “εκρήξεις” εκκωφαντικού θορύβου από ένα θωρακισμένο φορτηγό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή.

"Ηχητικό κανόνι": Το νέο όπλο που δοκιμάζουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο [βίντεο - εικόνες]

Η ακουστική συσκευή μεγάλης εμβέλειας ή αλλιώς το “ηχητικό κανόνι” έχει το μέγεθος μιας μικρής τηλεόρασης. Ο ήχος που προκαλεί, όμως, πλησιάζει στην ένταση ενός κινητήρα jet.

Το “ηχητικό κανόνι” (Long Range Acoustic Device – LRAD) έφτασε από τις ΗΠΑ στη χώρα μας και είναι επιχειρησιακό.

Τόσο η DW όσο και άλλα διεθνή δίκτυα έχουν καλύψει την “πρώτη” του νέου συστήματος, που συνοδεύεται από κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Όλα, τονίζουν ότι πρόκειται για ευρωπαϊκές “δοκιμές” σε ελληνικό έδαφος, με στόχο πρόσφυγες.

ηχητικό κανόνι

Δείτε εικόνες:

Στην ανάρτησή της στο twitter η DW News αναφέρει: “Η Ευρώπη δοκιμάζει το “ηχητικό κανόνι” προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κατά των μεταναστών” και παρουσιάζει το σχετικό βίντεο:

 

thetoc.gr