Αρχική Μόνιμοι “Γκάζι” για 2.440 μονιμες προσλήψεις στην Υγεία

“Γκάζι” για 2.440 μονιμες προσλήψεις στην Υγεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό σχεδιάζει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως διαβεβαίωσε ο Β. Κικίλιας την ΕΙΝΑΠ.

Συνάντηση που διήρκησε 2,5 ώρες είχε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, μεταφέρουν στο Virus, οι εκπρόσωποι των γιατρών, που περιμένουν τη συνέχεια για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που διατύπωσε ο Υπουργός Υγείας.

Το ζήτημα της ενίσχυσης του συστήματος υγείας με προσωπικό κυριάρχησε στη συνάντηση, με τον Β. Κικίλια όμως να δεσμεύεται πως προσλήψεις θα γίνουν.

Άλλωστε, ο Β. Κοντοζαμάνης έχει ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και μέρος αυτού του σχεδίου είναι και οι προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα δώσει εντολή να «ξεκολλήσει» η προκήρυξη για τις 940 μόνιμες θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ, που είχε παγώσει λόγω εκλογών.

Τα σοβαρότερα κενά, βέβαια, εντοπίζονται στον τομέα των νοσηλευτών. Κατά τον Υπουργό Υγείας εντολή θα δοθεί στις ΥΠΕ να προχωρήσουν στην κατανομή θέσεων, με στόχο την προκήρυξη 1.500 θέσεων νοσηλευτών.

Στο άλλο «αγκάθι», των ακάλυπτων θέσεων επικουρικού προσωπικού, ο Βασίλης Κίκιλιας ανέφερε ότι θα έχει δώσει εντολή στο ΑΣΕΠ να προχωρήσει η προκήρυξη για 1.116 θέσεις.

Παράλληλα, η Αριστοτέλους αναζητά τρόπο λειτουργίας των 100 κλινών ΜΕΘ, που αν και πλήρως εξοπλισμένες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Βέβαια, πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς τα εν λόγω κρεββάτια για να λειτουργήσουν χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό.

Πάντως, η ηγεσία του Υπουργείου αναζητάει παράλληλα και τρόπο να ανασχέσει τη φυγή των νέων ιατρών στο εξωτερικό. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από την ΕΙΝΑΠ να καταθέσει προτάσεις, ενώ εξετάζεται και η λειτουργία της επιτροπής που θα προτείνει κίνητρα και πιθανά bonus για όσους γιατρούς επιλέξουν να εργαστούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Την κατάθεση προτάσεων ζήτησε από το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ο Υπουργός Υγείας και το θέμα του δύσκολου εφημεριακού προγράμματος σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ τέλος δήλωσε πως θα εξετάσει προσεχτικά το θέμα της εκπαίδευσης των νέων ιατρών.

Το επόμενο ραντεβού των δύο πλευρών αναμένεται να είναι για την υποβολή των προτάσεων της ΕΙΝΑΠ στην ηγεσία της Αριστοτέλους.