ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανεβάζει ταχύτητες τα επιτελεία των υπουργείων προκειμένου να καταρτίσουν το σχέδιο για την διανομή του πολυπόθητου κοινωνικού μερίσματος από το φετινό υπερπλεόνασμα. Υπηρεσιακά στελέχη από τα συναρμόδια υπουργεία εργάζονται με φρενήρεις ρυθμούς προκειμένου να έχουν έτοιμο το σχέδιο στο οποίο θα αποτυπώνονται οι ωφελούμενοι από το φετινό “δώρο Χριστουγέννων” της Κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, οι διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί η “χρυση τομή” τόσο για το ποσό που θα διανεμηθεί όσο και το θέμα των συντάξεων που απασχολεί εκατομμύρια συνταξιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιστροφή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς, αλλά και για την εφαρμογή των αντιμέτρων που έχουν εξαγγελθεί βρίσκονται στη τελική ευθεία.

Αναφορικά με το ποσό που θα διανεμηθεί, αυτό κυμαίνεται από 800 εκατομμύρια έως 1 δις ευρώ. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια θα είναι ίδια.

Φέτος, θα επιτρέψει σε περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες να λάβουν μέρισμα που ξεκινά από τα 162 ευρώ και θα πλησιάζει τα 877 ευρώ.
Πέρυσι το..ταβάνι κριτήριο του εισοδήματος ήταν τα  27.000 ευρώ ενώ το περιουσιακό όριο έφτανε τα 180.000 ευρώ. Το δε κοινωνικό μέρισμα κλιμακωνόταν από 250 έως 1.350 ευρώ.