Αρχική Εργασιακά ΒΙΝΤΕΟ: “Χάος” στη Βουλή – Βουλευτής ΚΚΕ σε Γεωργιάδη: «Είσαι υπουργός νούμερο»

ΒΙΝΤΕΟ: “Χάος” στη Βουλή – Βουλευτής ΚΚΕ σε Γεωργιάδη: «Είσαι υπουργός νούμερο»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Μαλλιά κουβάρια” έγιναν μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης με βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή την συζήτηση για το εργατικό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς» κάνοντας λόγο για μικρή προσέλευση απεργών στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς» είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι το άρθρο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη, αποτελεί πιστή μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».
Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ με τον κ. Χρήστο Κατσιώτη να υποστηρίζει ότι το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου και χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «υπουργό νούμερο». «Έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει: «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις… Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται επανάσταση προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη τους σε δικαστικές αποφάσεις».