Αρχική Μόνιμοι Πυροσβεστική: Τα κριτήρια για τις 3.630 μόνιμες προσλήψεις

Πυροσβεστική: Τα κριτήρια για τις 3.630 μόνιμες προσλήψεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Κλείδωσε» ο αριθμός των 3.630 νέων μόνιμων προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο αριθμός των προσλήψεων επιβεβαιώθηκε αφού εκδόθηκε και το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο αυξάνονται κατά 3.630 οι οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική.

Στην ουσία, το ΦΕΚ αναφέρει πως δημιουργούνται και επίσημα 3.630 νέες θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αφού εκδόθηκε λοιπόν η Υπουργική Απόφαση, αυτό που μένει είναι η έκδοση της προκήρυξης ή των προκηρύξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι 3.630 θέσεις δεν θα καλυφθούν με μία ενιαία προκήρυξη, αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία. Η κάθε προκήρυξη θα περιγράφει αναλυτικά τα κριτήρια και τα προσόντα που είναι απαραίτητο να έχουν οι υποψήφιοι για να προκριθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκηρύξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα θα θέτουν ηλικιακά κριτήρια αλλά και ειδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να συμμετάσχουν και σε μία σειρά από εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία:

  1. Αθλητικές δοκιμασίες
  2. Υγειονομικές εξετάσεις
  3. Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS)

Να σημειωθεί τέλος ότι, στόχος, τόσο του Αρχηγείου όσο και της κυβέρνησης (που ετοιμάζεται για εκλογές) είναι η πλειοψηφία των 3.630 θέσεων να έχει καλυφθεί πριν από την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι προκηρύξεις για τις 3.630 θέσεις πυροσβεστών δεν θα βγουν μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι δηλώσεις Βορίδη

Υπενθυμίζουμε ότι τις προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων είναι και η Πυροσβεστική, έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023.

Μάλιστα, η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως, «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 17.942 νέες μόνιμες προσλήψεις που έχουν εγκριθεί για το 2023, οι 4.881 αφορούν προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.