Αρχική ΑΣΕΠ Πυρκαγιές: 500 προσλήψεις “ράμπο” πυροσβεστών – Αυτή είναι η νέα ειδική...

Πυρκαγιές: 500 προσλήψεις “ράμπο” πυροσβεστών – Αυτή είναι η νέα ειδική μονάδα που δημιουργεί ο Μητσοτάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ασφαλιστικές εισφορές
Την πρόθεση του να ενισχύσει με 500 νέα άτομα, από το επόμενο έτος το έμψυχο δυναμικό της Πολιτείας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, γνωστοποίησε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική σχεδιάζεται η ίδρυση μιας ειδικής μονάδας δασικών επιχειρήσεων η οποία θα ονομάζεται ΕΜΟΔΕ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπηρεσία αυτή θα στελεχωθεί με έμπειρους πυροσβέστες, υφιστάμενους και παλαιούς, καθώς επίσης και με νέο προσωπικό.
Οι άνθρωποι της μονάδας θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν μέσα στα δάση, και θα αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές πριν αυτές φτάσουν στο οδικό δίκτυο.
Να σημειωθεί, ότι μέσα στο 2022 θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις, ενώ, στόχος είναι κάθε χρόνο η υπηρεσία να ενισχύεται με νέο και άρτια εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό.
“Νέα προκήρυξη 150 ατόμων για την Πυροσβεστική Ακαδημία”

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Πυροσβεστικό Σώμα εξέδωσε προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή εκατόν πενήντα ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αφορά στις εξής ειδικότητες πτυχιούχων: 

  • Πληροφορικής και Επικοινωνιών 38
  • Μηχανικών (14 πολιτικοί μηχανικοί, 15 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και 14 μηχανολόγοι μηχανικοί) 43
  • Μετεωρολογίας 19
  • Νομικής 18
  • Οικονομικών 32

Η σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται από τους υποψήφιους από τη Δευτέρα 23/08/2021 και από ώρα 08:00 έως και την Τρίτη 07/09/2021, έως ώρα 14:00, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου, στην έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (Μάτσα 32, Κάτω Κηφισιά Αττικής).