Η φωτιά που ξέσπασε στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου έχει ενεργοποιήσει εκκλήσεις για εκκένωση από τον αριθμό 112. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους των Λαμπρικών και του Κίτσι να εκκενώσουν προς τις Λεωφόρους Αγίας Μαρίνας και Βάρη αντίστοιχα.

Το πρώτο μήνυμα από το 112 αναφέρει: “Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Κάτοικοι Λαμπρικών, απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.” Ακολούθως, για τους κατοίκους του Κίτσι Κορωπίου: “Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Απομακρυνθείτε προς Βάρη.”

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε σε πάρκινγκ σκαφών και εξαπλώνεται σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο.

Κοντά στην εστία της φωτιάς υπάρχουν εργοστάσια και μερικά σπίτια. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις