Σοβαρές πυρκαγιές πλήττουν την Αρκαδία και την Αργολίδα, με αναφορές για σοβαρή καταστροφή σε αρκετά χωριά. Η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει την κατάσταση με μεγάλη κινητοποίηση, χρησιμοποιώντας τόσο επίγειες όσο και αεροπορικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Αρκαδίας ενημερώθηκαν από το 112 για μια δασική πυρκαγιά κοντά στη Μεγαλόπολη, κοντά σε ορυχείο της ΔΕΗ. Εκείνοι που ζουν στην περιοχή Χωρέμη κλήθηκαν να εκκενώσουν προς τη Βελιγοστή, ενώ κάτοικοι των Απιδίτσα και Χρούσας πρέπει να κατευθυνθούν προς τη Μεγαλόπολη.

Στην Αργολίδα, η φωτιά ξεκίνησε στη Λυρκεία και απειλεί δασική έκταση με πλατάνια και δρύες. Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής περιλαμβάνει 40 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 10 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος. Εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ συνδράμουν στην καταπολέμηση της φωτιάς.

Επιπλέον, στην Αχαΐα, φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαστραντώνης, με 56 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων και 17 οχήματα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, καθώς οι φωτιές απειλούν δασικές και πληθυσμιακές περιοχές, ενώ η έλλειψη δασικών δρόμων δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις