Αρχική Διεθνή Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές παρά την πώληση της Credit Suisse – «Βουτιά»...

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές παρά την πώληση της Credit Suisse – «Βουτιά» στη μετοχή της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ η μετοχή της Credit Suisse κατέγραψε βουτιά άνω του 60% μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της τράπεζας από τη UBS.
Στις 10:10 ώρα Ελλάδας, το Παρίσι υποχώρησε 0,83%, η Φρανκφούρτη κατέγραψε πτώση 1,06% και το Λονδίνο σημείωσε απώλειες 1,01%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8%.

Η μετοχή της Credit Suisse κατακρημνίστηκε με απώλειες 62,3%, ενώ η μετοχή της UBS σημείωσε πτώση 8,8%.

Πτώση των τιμών των μετοχών στην Ασία
Οι τιμές των μετοχών στην Ασία υποχώρησαν κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση περίπου 3%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο κατέγραψε απώλειες άνω του 1%.

Η εξαγορά της Credit Suisse
Υπενθυμίζεται πως χθες Κυριακή, μετά από θρίλερ που διήρκεσε αρκετές ώρες, η UBS ανακοίνωσε την εξαγορά της Credit Suisse έναντι του ποσού των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3 δισ. ελβετικά φράγκα), με εγγυήσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη φάση», επισήμαινε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας στην ανακοίνωσή της, με την οποία γνωστοποιήθηκε η ιστορική συμφωνία. Μάλιστα, προστίθεται ότι η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse και τη UBS.

«Σε αυτή την κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας, η εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS επέτρεψε την εξεύρεση λύσης για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την προστασία της ελβετικής οικονομίας», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η ΕΚΤ χαιρέτισε την «ταχεία αντίδραση» των ελβετικών αρχών
Λίγο μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Credit Suisse από τη μέχρι πρότινος αντίπαλό της UBS, η διοικήτρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτισε την «ταχεία αντίδραση» των ελβετικών αρχών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι οι Αρχές της Ελβετίας διευκόλυναν την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS, τονίζοντας πως οι αποφάσεις «θα συμβάλουν στην αποκατάσταση των όρων ευταξίας της αγοράς».

Τα σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ βρήκαν μάλιστα ανταπόκριση στις ΗΠΑ, όπου η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Federal Reserve Board, Jerome Powell, δήλωσαν αμφότεροι ότι η κίνηση υποστηρίζει τη «χρηματοπιστωτική σταθερότητα».<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/oikonomia/eyropaika-hrimatistiria-boytia-tis-credit-suisse”>Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές παρά την πώληση της Credit Suisse: «Βουτιά» και στη μετοχή της – iefimerida.gr</a></p>