Την προηγούμενη Δευτέρα, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι λόγω σφοδρών αναταράξεων σε πτήση της Air Europa. Το Boeing 787-9 Dreamliner, το οποίο εκτελούσε την πτήση UX045 από τη Μαδρίτη προς το Μοντεβιδέο, αναγκάστηκε να προσγειωθεί άοκνα στην πόλη Νατάλ της Βραζιλίας.

Επιβάτες της πτήσης δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που απεικονίζουν τις ζημιές στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια των αναταράξεων. Μία από αυτές τις μαρτυρίες, η Μαριέλα Χοδάλ, ανέβασε στην πλατφόρμα Χ μια φωτογραφία που δείχνει την οροφή του αεροσκάφους, όπου κρέμονται καλώδια και φαίνονται μεγάλοι, κίτρινοι σωλήνες στο εσωτερικό του. Ανέφερε ότι ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, καθώς φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Σε άλλο βίντεο στο Χ φαίνεται ένας άνδρας που παγιδεύτηκε στο ντουλάπι χειραποσκευών πάνω από τα καθίσματα, με άλλους επιβάτες να βιαστικά προσπαθούν να τον βοηθήσουν να κατέβει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο άνδρας εκτοξεύθηκε στον αεριωθούμενο χώρο κατά τη διάρκεια των αναταράξεων.

Η Air Europa ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε 325 επιβάτες και, λόγω των σοβαρών αναταράξεων, αλλαγή πορείας έγινε για λόγους ασφαλείας προς τη Νατάλ, όπου προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στις 02:42 τοπική ώρα.

Αρχικές αναφορές ανέφεραν επτά τραυματίες, με άγνωστο αριθμό ελαφρώς τραυματιών. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που χρειάζονταν ιατρική βοήθεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μονσενιόρ Βαλφρέντο Γκουργκέλ της Νατάλ. Σύμφωνα με τους New York Times, 36 άτομα έλαβαν ιατρική βοήθεια μετά την προσγείωση, με 23 από αυτά να χρειάζονται μεταφορά στο νοσοκομείο. Ορισμένοι έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα στο κρανίο και τον λαιμό, αλλά δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα για περιστατικά ζωτικού κινδύνου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις