Αρχική Δήμοι Ψήφισμα στήριξης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων προς τον δήμο Μυτιλήνης

Ψήφισμα στήριξης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων προς τον δήμο Μυτιλήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη στήριξη του προς τον δήμο Μυτιλήνης με αφορμή για όσα συμβαίνουν στη Μόρια εκφράζει με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει: «Με το άκουσμα των τελευταίων γεγονότων στη Μυτιλήνη ο δήμαρχος Χανίων, κος Σημανδηράκης, επικοινώνησε άμεσα με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Κυτέλη, εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τον ενημέρωσε ότι ο δήμος Χανίων παραμένει ανοικτός σε οποιοδήποτε αίτημα ανθρωπιστικής βοήθειας. Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη, αλλά ταυτόχρονα και την αλληλεγγύη του προς τον δήμο Μυτιλήνης που πλήττεται για μία ακόμα φορά. Το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, το βράδυ της Τρίτης, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Αυτό σε συνάρτηση με την υγειονομική κρίση του κορονοϊού καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο δυσμενή και επικίνδυνη. Η Μυτιλήνη είναι ο δήμος, που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Είμαστε αλληλέγγυοι τόσο προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο όσο και προς τους κατοίκους και πρόσφυγες. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η υγεία όλων πρέπει να διαφυλαχθούν και να προασπιστούν».

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων καταλήγει: «Προσκαλούμε τους υπόλοιπους δήμους της Ελλάδας, καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να στηρίξουν τον δήμο Μυτιλήνης».