Αρχική Υγεία Προβληματισμός για τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα

Προβληματισμός για τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περισσότερα είναι πλέον τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σε καθημερινή βάση.

Oι υγειονομικές Αρχές βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για τα εισαγόμενα κρούσματα, καθώς τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν νέα σε ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, τρία κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Εύβοια, πέντε στη Θάσο, ένα στην Κέρκυρα και ένα στη Νάξο. Παράλληλα, δύο τουρίστες στην Καβάλα διαγνώστηκαν θετικοί.

Έτσι, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα όσον αφορά στη διαχείριση των εισαγόμενων καθώς και για το περιστατικό με ζευγάρι στην Αιδηψό, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον ιό.

Ο ΕΟΔΥ από την πλευρά του έχει εντείνει τους ελέγχους την τελευταία εβδομάδα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να γίνονται χιλιάδες τεστ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, όσοι τουρίστες περνούν τα σύνορα από τον Προμαχώναθα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δειγματοληπτικό τεστ.

Σημειώνεται ότι, την Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 24 νέα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες για τον περιορισμό τους, μεταφέροντας και τους 24 ασθενείς σε ξενοδοχεία καραντίνας.

eody1

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

Η περιοχή της Ξάνθης εξακολουθεί να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Την Τετάρτη καταγράφηκε μόλις ένα κρούσμα, το οποίο προστέθηκε στα περίπου 200 που έχουν καταγραφεί από τον περασμένο μήνα.

Πλέον στο στόχαστρο των ειδικών βρίσκεται και Εύβοια -και συγκεκριμένα η Αιδηψός- καθώς ένα ζευγάρι Σέρβων τουριστών διαγνώστηκε θετικό και μπήκε σε οικειοθελή καραντίνα μαζί με όλο το γκρουπ που είχε έρθει μαζί στην Ελλάδα.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κρούσματα εντοπίζονται και σε Αττική, Καρδίτσα, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Έβρο, Πιερία και Κοζάνη.

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Καθώς τα εισαγόμενα κρούσματα δεν αποτελούν απειλή προς το παρόν, η κυβέρνηση συνεχίζει τη χαλάρωση των μέτρων.

Τα μέτρα που αλλάζουν είναι ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι, καθώς και η χρήση μάσκας σε εμπορικά κέντρα.

Η απόφαση για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19» ισχύει από τις 7 Ιουλίου ως και τις 12 Ιουλίου.