Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Προβλήματα στον ΕΦΚΑ – Μπακαλέξης: Δεν αγνοείται κανένας ασφαλισμένος

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Φαίνεται ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την δημιουργία και άρτια λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχουν ακυρωθεί στη πράξη. Οι δυσλειτουργίες είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού ταλαιπωρώντας υπαλλήλους και ασφαλισμένους.

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία κάνουν λόγο για λειτουργικό χάος, ενώ υπογραμμίζουν ότι έχουν εντοπίσει προβλήματα στο μητρώο ασφαλισμένων, έλλειψη βασικών, καθημερινών πρώτων υλών, υποστελεχωμένες υπηρεσίες, αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση σημαντικών εγκυκλίων και αποφάσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αναζητούν τα στοιχεία τους τα οποία έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να περιμένουν ώρες σε ουρές, καθημερινό φαινόμενο στις υπηρεσίες του νέου υπερταμείου ασφάλισης.

Εδώ να πούμε ότι η «Ε» του Σαββάτου είχε αναλυτικό ρεπορτάζ για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ. Μάλιστα, εκεί γράφαμε για ένα μείζον θέματα την αυτόματη ανανέωση της ασφαλιστική κάλυψης.

Υποτίθεται ότι η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων ανανεώνεται αυτόματα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα αρκετοί να «τρέχουν» στα ταμεία για να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα τις Ομοσπονδίες Εργαζομένων στα αφαλιστικά ταμεία υπάρχουν προβλήματα και κατά τη μεταφορά των δεδομένων από τα μητρώα των ταμείων σε αυτό του ΕΦΚΑ.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν διπλοεγγραφές στο σύστημα και σοβαρά λάθη στα στοιχεία των ασφαλισμένων, ενώ σε κάποιες τραβηγμένες περιπτώσεις έχουν χαθεί ακόμα και τα στοιχεία τους, όπως είπαμε και πριν.

Όπως είναι λογικό όλα τα παραπάνω λάθη έχουν οδηγήσει αρκετούς ασφαλισμένους στα τοπικά καταστήματα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πάλι ουρές, οι οποίες είχαν εξαληφθεί.

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ μου έλεγαν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα καταστήματα του φορέα σε Κυψέλη, Καλλιθέα και Αλεξάνδρας.

Πάντως χθες, ο κ. Μπακαλέξης μιλώντας στην ΕΡΤ  δήλωσε ότι «όταν ενοποιείς τόσα Μητρώα είναι αναμενόμενο να υπάρξουν δυστοκίες» Διαβεβαίωσε δε ότι έχει ανανεωθεί η ασφαλιστική ικανότητα σε όλους τους ασφαλισμένους. Σε ότι αφορά τις καταβολή εισφορών ο κ. Μπακαλέξης ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή είχε πληρώσει το 40% ήτοι 600.000 ασφαλισμένοι με τα έσοδα να ανέρχονται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε τέλος, ότι στις 17 του μήνα που λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου, η εισπραξιμότητα θα ξεπεράσει το 60%.

 

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Μήνυση συνταξιούχων κατά του ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Μήνυση συνταξιούχων κατά του ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, σε βάρος του e-ΕΦΚΑ, κατέθεσε το ΕΝΔΙΣΥ, διαμαρτυρόμενο για μη εφαρμογή...

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι – Τι ποσά θα λάβουν

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι, τι ποσά θα λάβουν Έκτακτο επίδομα Πάσχα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση στα ευάλωτα νοικοκυριά, αντίστοιχο με αυτό που...

Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να «τακτοποιηθούν» μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να «τακτοποιηθούν» μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς ο Φεβρουάριος είναι γεμάτος με πληρωμές φόρων. Tουλάχιστον 10 υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει...

Χειρόφρενο για 48 ώρες θα σηκώσουν οι οδηγοί των ΤΑΞΙ της Αθήνας

Χειρόφρενο για 48 ώρες θα σηκώσουν οι οδηγοί των ΤΑΞΙ της Αθήνας,έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Χειρόφρενο για 48 ώρες θα σηκώσουν οι οδηγοί των ΤΑΞΙ της...