Αρχική Χωρίς κατηγορία Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω της κακοκαιρίας

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω της κακοκαιρίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές ΚυλλήνηΖάκυνθος και ΚυλλήνηΚεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

  • Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή ΡίουΑντιρρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
  • Η κρατική μηχανή βρίσκεται σε επιφυλακή από την Πέμπτη για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής ΖάκυνθοςΚεφαλονιά και Ιθάκη, όπου σημειώνονται βροχές συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Αχαΐα, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των πολιτών σε Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, ωστόσο, κάνουν λόγο για μερική μετατόπιση της πορείας του Ιανού, καθώς δεν αναμένεται να εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου, αλλά θα κινηθεί πιο νότια.