Αρχική Ελλάδα Πρωτοχρονιά: Πρόστιμα 527.000 ευρώ σε 85.000 ελέγχους

Πρωτοχρονιά: Πρόστιμα 527.000 ευρώ σε 85.000 ελέγχους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αισθήματα ανακούφισης υποδέχτηκαν το νέο έτος όλοι οι συμμετέχοντες στο «πείραμα» της Πρωτοχρονιάς, καθώς για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, τόσο η Αθήνα, όσο και όλη η επικράτεια θύμιζαν έρημο τοπίο μετά τις δέκα χθες το βράδυ, αφήνοντας στη λήθη σκηνές μαζικού εορτασμού και μεταμεσονύκτιας διασκέδασης.

Η καθολική συμμόρφωση των πολιτών με το πρωτόγνωρο, περιοριστικό πλαίσιο συνοδεύτηκε από ικανοποίηση των ιθυνόντων τόσο για τον άρτιο επιχειρησιακό σχεδιασμό, όσο και για την υποδειγματική συμπεριφορά των πολιτών, δημιουργώντας θετικές προσδοκίες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα το 2021.

«Γράφετε ιστορία»

«Το 2020 μας βρήκε για πολλούς μήνες στους δρόμους, στον Έβρο και μετά με την πανδημία βρεθήκαμε στους δρόμους και εξακολουθούμε και σήμερα και βοηθάμε τους πολίτες, προσπαθούμε να σταματήσουμε την πανδημία. Να συνεχίσουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια, είστε όλοι αξιέπαινοι, είστε οι μικροί ήρωες της εποχής, γράφετε ιστορία και τους επόμενους μήνες θα είμαστε παρόντες για να απαλλαγούμε από ένα μεγάλο κακό που βρήκε την Ελλάδα και την ανθρωπότητα. Εμείς, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να βελτιώσουμε την ζωή σας, τις συνθήκες της δουλειάς σας και να αισθάνεστε όλοι ευτυχισμένοι» δήλωσε, στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής κατά την αλλαγή του χρόνου, ανταλλάσσοντας ευχές με το προσωπικό μέσω του ασυρμάτου.

Η αποστροφή του υπουργού για τους «μικρούς ήρωες» των ελεγκτικών μηχανισμών απέκτησε νόημα με την έλευση της νέας χρονιάς, καθώς περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί υποδέχτηκαν το 2021 στο καθήκον, περιορίζοντας έτσι, αποφασιστικά τη διασπορά του ιού. Επιπλέον, οι εικόνες ερήμωσης από το Σύνταγμα, την Πλατεία Αριστοτέλους, τις εθνικές οδούς και τα αεροδρόμια της χώρας έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα τόσο στους υγειονομικούς, όσο και στους επιστήμονες να επιχειρήσουν ακόμη πιο εντατικά στην καταπολέμηση της πανδημίας, με τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια να κάνουν την εμφάνισή τους από τις πρώτες ώρες του 2021.