Αρχική Οικονομία «Πρωταθλητισμό» κάνει η Ελλάδα σε φόρους – Βρισκόμαστε στο top 10

«Πρωταθλητισμό» κάνει η Ελλάδα σε φόρους – Βρισκόμαστε στο top 10

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρωταθλητισμό” κάνει η χώρα μας στη φορολογία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το World Economic Forum είναι ανάμεσα στις 10 εκ των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους υψηλότερους φόρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία στην κορυφή με τους περισσότερους φόρους για την περασμένη χρονιά κατατάσσεται η Γαλλία η οποία πήρε τα «ηνία» από το Βέλγιο το οποίο κρατούσε την δυσάρεστη κορυφή για πέντε συνεχή έτη. Αναλυτικά, οι Γάλλοι πληρώνουν το 57, 53% του καθαρού εισοδήματός τους σε φόρους ενώ στη 2η θέση οι Βέλγοι καταβάλλουν σε ετήσια βάση το 56,9% του εισοδήματός τους. Η Ελλάδα ,αν και δεν είναι στην κορυφή της λίστας, καταλαμβάνει την 6η θέση με τα στοιχεία να δείχνουν πως δίνουμε σε φόρους το 51,48% των εισοδημάτων μας.

Σημειώνεται πως στην 28η θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Κύπρος με φόρους που αντιστοιχούν στο 23,85% των καθαρών εισοδημάτων .

Αξίζει να τονιστεί πως οι Γάλλοι πολίτες (οι κορυφαίοι σε φόρους στην Ευρωζώνη) πρέπει να εργαστούν περίπου 210 ημέρες σε ένα έτος μόνο για να αποπληρώσουν τις φορολογικές του υποχρεώσεις.