Αρχική Ελλάδα Πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.400 βαθμούς στον τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής.

Η άψογη εκτέλεση του προγράμματός του και η επακόλουθη βαθμολογία του, του χάρισαν το πέμπτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του, σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του έσπευσε να την αφιερώσει στη σύζυγό του στη Βασιλική Μιλλούση και τις κόρες τους Σοφία και Ελένη.

Ο Πετρούνιας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς εκκρεμεί ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο αγώνας αυτός έχει αναβληθεί τρεις φορές ως τώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες.

Πίσω από τον Πετρούνια τερμάτισαν: ο Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 15.033, ο Σαλβατόρε Μαρέσκα (Ιταλία) 14.900, Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.866, ο Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.733, ο Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.666, ο Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14.666 κι ο Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.658.