Αρχική Δήμοι Προσβάσιμη και φιλική στα ΑμεΑ η παραλία του Παλαιού Φαλήρου

Προσβάσιμη και φιλική στα ΑμεΑ η παραλία του Παλαιού Φαλήρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μια σημαντική παρέμβαση με στόχο την υποστήριξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε ο Δήμος  Παλαιού Φαλήρου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου,  εγκαθιστώντας στην παραλία της πόλης το ειδικό σύστημα  seatrack.

Το σύστημα προσφέρει αυτόνομη είσοδο κι έξοδο στην θάλασσα ατόμων με κινητική αναπηρία και με περιορισμένη κινητικότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση τους στη θάλασσα και  καθιστώντας την παραλία φιλικότερη προς όλους.

Το σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε στο σημείο parking – ανάμεσα σε Poseidon Edem Hotel και Edem (στάση Τραμ Edem) – είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς υποστηρίζεται από φωτοβολταικό πάνελ ενώ κατασκευάστηκε και ξύλινος διάδρομος πρόσβασης πλάτους 1,5 μ. από τον χώρο στάθμευσης της παραλίας ΕΔΕΜ έως την συσκευή, μήκους 25 μέτρων, προκειμένου η συσκευή  να είναι προσβάσιμη.

Επίσης διαθέτει φωτισμό ασφαλείας κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ η όλη κατασκευή είναι προσωρινή δίνοντας την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή απεγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης , αποθήκευσης της και επανεγκατάστασης της στο μέλλον, όποτε αυτό κριθεί χρήσιμο.