Αρχική Ελλάδα Πρόστιμα ύψους 9.500 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων την Πέμπτη

Πρόστιμα ύψους 9.500 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων την Πέμπτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 9.500 ευρώ επέβαλαν μετά από 84.535 ελέγχους οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές την Πέμπτη 5 Μαΐου , για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας:

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Πέμπτη 05.05.2022 συνολικά 84.535 ελέγχους και κατέγραψαν 16 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 9.500€

H Eλληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 83.860

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό πραγματοποίησε (621) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19.
  • Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε πενήντα τρείς (53) ελέγχους σε επιχειρήσεις – καταστήματα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, οι έλεγχοι έλαβαν χώρα σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων.