Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Πρόστιμα ύψους 7.900 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων το τριήμερο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 7.900 ευρώ επέβαλαν μετά από 309.617 ελέγχους οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές από την Παρασκευή 20 Μαΐου έως την Κυριακή 22 Μαΐου, για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας:

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν από 20-22.05.2022 συνολικά 309.617 ελέγχους και κατέγραψαν 18 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 7.900€

H Eλληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 292.281

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο αξίας 300€ λόγω μη χρήσης μάσκας από υπάλληλο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αντιστοίχως επιβλήθηκε και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο αξίας 300€ στον εν λόγω υπάλληλο.

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό πραγματοποίησε (16.578) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19.
  • Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε εκατόν ενενήντα δύο (192) ελέγχους σε επιχειρήσεις – καταστήματα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, οι έλεγχοι έλαβαν χώρα σε Αττική, Νότιο Αιγαίο και Κεντρική Μακεδονία.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε εξήντα τρία (63) αντικείμενα.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ έλεγξαν τριακόσια δύο (302) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας. Επιπλέον έλεγξαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου εκατόν εβδομήντα εννέα (179) εργαζομένων, με την εφαρμογή Covid Free.GR.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Δόθηκε παράταση στην πλατφόρμα καθαρισμού οικοπέδων κοντά σε δασικές εκτάσεις

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα για δήλωση καθαρισμού οικοπέδων, ανάβοντας «Φωτιές» στους ιδιοκτήτες που τα ακίνητά τους βρίσκονται εντός ή κοντά σε δασικές...

Επίθεση μελισσών σε αυτοκίνητα στη Μυτιλήνη: Αναστάτωση και κινητοποίηση των αρχών

Μια ομάδα μελισσών επιτέθηκε σε αυτοκίνητα στην περιοχή της Πέδης στη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, προκλήθηκε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών λόγω του...

Κικίλιας: Έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική για τον εμπρησμό στο Αιγάλεω

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε την ανάληψη δράσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αναφορικά με το ενδεχόμενο κατασκοπείας στην υπόθεση...

Εξερράγη ο Τατσόπουλος στον αέρα της Καινούργιου: «Δεν μπορούμε να λέμε όποια μαλ…α θέλουμε!»

Επική στιγμή, η έκρηξη του Πέτρου Τατσόπουλου σε συζήτηση για το "χαμένο χέρι" του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου με τον αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας ekklisiaonline, Ανδρέα...